Temel'den - Haberler

 

TEMEL İNŞAAT MAKİNA SANAYİ ve TİCARET Ltd. Şti. 1993 yılında; Kazım Karabekir Cad. No:27/26   ANKARA adresinde; İnşaat, İnşaat Taahhüt, İş, İnşaat ve Tarım Makinaları imalat, ithalat ve ihracatı, amacıyla kurulmuş bulunan Ellibin TL. öz sermayeli aile şirketidir.

 

İş Makinaları Aşınma Parçaları, Yürüyüş ve Motor Aksam ve Yedekleri;

 

Kompaktör-Vibratör-Silindir-Perdah Makinası-Beton Vakumlama Makina ve Yedekleri,

 

İş ve İnşaat Makinaları Motor ve Şase Yedek Parça Satış ve Tamiri,

 

Beton-Asfalt-Mermer Kesme Makina ve Bıçakları ile Karot Alma Makina ve Uçları;

 

Benzinli ve Dizel Jeneratör- Konvertör-Kaynak Makinaları-Hidrolik Teleskopik Işıldak,

 

Hidrolik ve Pnömatik Kaya Kırma ve Delme Makina ve Yedek Parçaları Satış ve Servisi ana konularında ağırlıklı olarak faaliyet göstermektedir.

 

Ticari hayatına 1993 yılında SİLVAN SANAYİ ürünleri pazarlama ve satışı ile başlamış olup, 1994 yılı itibariyle Belçika DIAMANT BOART Beton, Asfalt ve Mermer Kesme Makinaları ve Elmaslı Kesim Bıçakları ithalatı ve pazarlamasını portföyüne eklemiştir.

 

İnşaat sektörü içinde, ilke edindiği kaliteli ürün ve kaliteli hizmet anlayışı doğrultusunda, sektör taleplerini göz önünde tutarak, TREMIX vakumlu beton ekipmanları imalat ve satışı;

Zemin sıkıştırma, zemin sondaj, hidrolik ve pnömatik makina ve ekipmanları imalat, ithalat yedek parça temini ve satışı ile inşaat sektörünün her kademesindeki müteahhit firmalara hızlı ve güvenilir destek sağlamıştır.

 

Ülkemizin jeolojik yapısı gereği, art arda yaşanan depremler sonrasında ortaya çıkan maddi ve manevi büyük kayıpların sonucunda, inşaat sektörüne yönelik malzeme, işçilik ekipmanları alanında dünya genelinde yapılan araştırmalarla ve deprem yönetmeliklerini inceleyerek, ülkemizde uygulanan Deprem Yönetmeliğinin hiç bir şekilde tarifini yapmadığı, İnşaat Demiri Bağlama konusunda, uzun görüşmeler neticesinde, dünya genelinde kullanılmakta olan;  RE-BAR TIER (İnşaat Demir Donatı Bağlama) makinası mümessilliği anlaşmasını imzalamış;

 

2004 yılı itibariyle değişik demir çapları için dizayn edilmiş çeşitli tip tip Demir Donatı Bağlama Makina ve Yedek Parçalarının ithalatını yaparak, test için sektör kullanımına vermiştir.

 

Dünya inşaat sektörü içinde son on yılın tek buluşu olan Re-Bar Tier Demir Donatı Makinaları İnşaat yapımının bel kemiği olan, demir donatı bağlama işinde 1 sn/bağ demir bağı bağlaması ile yüksek güvenirlik, standart sabit kalitede ve yüksek hızda, yüksek kaliteli inşaatlar yapımında demir işçiliğinin standardını belirlemeye adaydır.

 

2004 Yılı Ocak ayı itibariyle Almanya nın CLEVER DIAMOND GmbH firması ile sürdürülen görüşmeler neticelenmiş, mümessillik bazında anlaşma sağlanmış ve Beton-Asfalt-Mermer Kesme Elmas Bıçakları ve Lazer Kaynaklı Karot Alma uçlarının ithalatı yapılmış satışlarına başlanmıştır.

 

Temmuz ayı itibariyle İsveç Electrolux Gurubuna bağlı DIMAS firması ile mümessillik bazında görüşmeler tamamlanmış olup, çok yakında DIMAS Hafif İnşaat Makinaları ve Elmaslı Kesim Bıçakları ithal edilerek yine inşaat sektörünün kullanımına firmamızca sunulmuştur.

 

1999 yılında uygulamaya konulan ve makina, ekipman altyapı yatırımları tamamlanan 1.000.000 m2 alanda Organik Sulu Tarım Ürünleri üretimi ile ilgili deneme üretimleri yapılmakta olup, 2005 yılından itibaren tohum üretimi ile birlikte ticari tarımsal üretim yapılması hedeflenmektedir.

 

Ülkemiz de yaşanan krizler neticesinde ortaya çıkan ekonomik daralma ve uygulanan politikalar, her sektörde olduğu gibi inşaat sektörünü de derin ve kısa vadede aşılması zor bir durgunluğun içine almış, yatırımlar durmuştur.

 

2004 yılı devlet ödenekleri ilk 9 ay için %45 oranında toplam ödeme, son üç aylık dilim içinse %55 oranında belirlenerek uygulamaya alındığından, ülke genelinde 2004 için gerek resmi gerekse özel yatırımların taahhütlerinde büyük sıkıntılara yol açmış, inşaat sektörüne yönelik faaliyetlerde yüksek oranda düşüşler yaşanmıştır. Bunun replika saat sonucunda piyasalarda mal alım satım vadeleri uzamış reel kar oranları aşırı küçülürken, uygulanan vergi ve sosyal güvenlik politikaları işçi maliyetlerinin aşırı yükselmesine, firmaların ise yoğun işçi çıkarmalarına sebep olmuştur.

 

İç piyasaların durması ve maliyetlerin artması taahhüt sektöründeki inşaat firmalarını yurtdışı işlere yöneltmiş, başarılı olan firmaların ise ülke geneline yansıması gereken katkıları alt seviyelerde kalmıştır.

2005 yılında inşaat sektörü başta olmak üzere, bütün sektörleri kapsayacak yerli veya yabancı yatırımların gerek devlet eliyle, gerekse yerli veya yabancı yatırımcılarla birlikte gerçekleşmemesi durumunda inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların büyük çoğunluğunun dayanma gücünün ortadan kalkacağı, tartışılması ve tedbir alınması gereken en önemli gerçektir.